Sriubos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-01-25

Nepaprastai jauki, skani ir tikrai ypatinga sriuba, kurią pagaminti itin paprasta ir greita. 

 

                                                              

 Kai už lango siaučia žvarbus vėjas ir sniego pūgos, namuose norisi ne tik jaukios, bet ir sočios, aromatingos bei maistingos vakarienės. Tiršta bulvių porų sriuba su česnakiniais duonos skrebučiais yra būtent tokia - šią sriubą paruošti tikrai paprasta, o pati ji tokia gardi, kad norėsis kartoti ne kartą. Gaminant ją kaskart galima improvizuoti gardinant ne tik įvairiomis žolelėmis, traškia šonine, duonos džiūvėsėliais ar sūriu, bet ir imbieru ar net špinatais. Mūsų mėgstamiausia improvizacija yra su traškiais česnakiniais duonos skrebučiais, kuriems renkuosi itin maistingą "Gardėsis" Sėklų duoną. Ši duona išsiskiria ne tik tuo, kad joje yra mažiau miltų, bet ir gausiu moliūgų ir saulėgrąžų sėklų bei linų sėmenų mišiniu. Sveikai maitintis tikrai paprasta!

 

 

INGREDIENTAI:


•Kelios riekės "Gardėsis" sėklų duonos;
•Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
•1 arb. š. česnako miltelių;
•Gabalėlis sviesto;
•2 - 3 porai;
•3 - 4 skiltelės česnako;
•1 kg bulvių;
•2 - 3 puodeliai mėgstamo sultinio;
•Žiupsnis druskos;
•1 puodelis grietinėlės;
•Ryšulėlis svogūno laiškų

KAIP GAMINTI:


1.Porus ir nuskustas bulves supjaustome.
2.Įkaitiname puodą, kuriame gaminsime sriubą ir į jį dedame sviestą. Tuomet beriame porus, žiupsnį druskos, įtarkuojame česnaką ir viską lengvai apkepame.
3.Sudedame pjaustytas bulves ir pilame sultinį. Puodą uždengiame dangčiu ir paliekame virti sriubą ant vidutinės kaitros, kol bulvės suminkštės.
4.Pasigaminame česnakinius duonos džiūvėsėlius. Duonos riekes supjaustome norimo dydžio gabalėliais, juos pagardiname alyvuogių aliejumi, druska ir česnako milteliais. Išmaišome ir kepame 200° orkaitėje apie 10 min, kol duonos gabalėliais apskrus.
5.Į išvirusią sriubą pilame grietinėlę ir maisto smulkintuvu sutriname iki vientisos masės.
6.Sriubą pilame į lekštes, beriame česnakinius džiūvėsėlius ir pagardiname smulkintais svogūnų laiškais bei šlakeliu alyvuogių aliejaus.

 

Reklama | Gardėsis

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK