Nesvarbu, kad rudenį vis dažniau lyja, kad saulė švelniau ir nedrąsiau bučiuoja veidą, o basas kojas puošia botai. Artėjantis ruduo yra jaukus, šiltas, pasipuošęs margaspalviais lapais ir nešinas pilnas pintines pomidorų. Tokių sultingų, raudonų ir pūstažandžių, prašyte prašančių juos paversti gardžiu daržovių troškiniu ar vėstantį vakarą sušildančia pomidorų sriuba. Su morkomis ir fetos sūriu. Paprastai nepaprasta: ryškaus skonio, šiek tiek rūgštoka ir su trupiniu aštrumo.
INGREDIENTAI:
• 2 vidutiniai svogūnai;
• 5 – 7 česnako skiltelės;
• Gabalėlis sviesto;
• 1 – 1,5 kg pomidorų;
• Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų, džiovintų čiobrelių;
• Žiupsnis aitriųjų pipiriukų;
• Šlakelis alyvuogių aliejaus;
• 3 – 4 morkos;
• Keli šaukštai grietinės (gali būti ir grietinėlė, tik jos reiktų daugiau);
• Gabalėlis fetos ar kito mėgstamo sūrio;
• Sauja šviežių smulkintų petražolių.
KAIP GAMINTI:
1.Svieste lengvai apkepkite smulkintus svogūno ir česnako griežinėlius. Patogiausia – iškart puode, kuriame virs sriuba.
2.Pomidorus perliekite karštu vandeniu, juos nulupkite, išimkite žalius kotelius - viduriukus (ne sėklytes) ir supjaustykite vidutinio storio gabalėliais.
3.Suberkite juos į puodą ir pagardinkite gausiau pipiriukais bei druska, čiobreliais, alyvuogių aliejumi. Jei norisi aštresnio skonio, įberkite šiek tiek ir aštrių pipiriukų. Viską pavirkite geras 10 – 15 minučių.
4.Pomidorus sutrinkite maisto smulkintuvu: galima ir visiškai iki vientisos masės arba su mažesniais gabaliukais.
5.Suberkite stambiai tarkuotus morkų gabaliukus ir dar apie 5 – 10 minučių pavirkite. Virimo pabaigoje įmaišykite kelis šaukštus grietinės. Jei sriuba bus per rūgšti, įdėkite daugiau grietinės arba grietinėlės.
6.Patiekiant, kiekvienoje lėkštėje įberkite fetos ar kito mėgstamo sūrio gabaliukus ir smulkintas petražoles. Patiekite su šviežios arba skrudintos duonos riekėmis.