Sriubos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-11-26

Kvapni ir kreminė moliūgų sriuba turi slaptą ingredientą: mėlyno pelėsio sūrį! :)

                                                                                     

   Vos tik šiek tiek spustelėjo šaltukas, iškart puoliau traukti taip saugoto moliūgo ir virti sočią kreminę sriubytę, kurią tokiais vakarais kaip niekada gardu pasiurbčioti jaukiai įsitaisius šiltuose namuose. O ir laiko ši skanuolė daug nepareikalauja. Pim pirim nulumpam svogūną bei moliūgą. Čop čop viską supjaustom. Lengvai apkepam. Grietinėle pagardinam. Sutrinam. Į draugiją mėlyno pelėsio sūrį pakviečiame ir vuolia, skanus bei jaukus vakaras garantuotas! :) Ir jei tik galėčiau, tai tokias sriubas virčiau visą žiemą, bet atsargos jau pamažu baiginėjasi, liko vos vienas kitas nedidukas moliūgas. Tikrai galėjo gausesnis derlius šiais metais būti! :)

 


INGREDIENTAI:


•    1 nedidukas moliūgas arba ½ didesnio moliūgo;
•    200 ml neriebios grietinėlės;
•    ½ žaliosios citrinos;
•    150 g mėlyno pelėsio sūrio;
•    1 svogūnas;
•    Alyvuogių aliejus.


KAIP GAMINTI:


1.Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir jį lengvai apkepkite įkaitintame alyvuogių aliejuje.
2.Moliūgą taip pat nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į tą pačią keptuvę dar kokioms 10 minučių apkepti, kol šiek tiek suminkštės.
3.Supilkite grietinėlę ir dar kelias minutes patroškinkite.
4.Sutrinkite viską trintuvu, pagardinkite žaliosios citrinos sultimis ir įmaišykite mėlyno pelėsio sūrio. Dar šiek tiek pavirkite ant nedidelės temperatūros, kad sūris pasilydytų ir labiau įsimaišytų į moliūgų sriubą.
5.Prieš patiekiant sriubą, nepamirškite ant viršaus dar pabarstyti kelis gabaliukus sūrio, kad skonis būtų ryškesnis :)


Virtuvės užrašai. Jei rūgštelės nesinori, tai citrinos sulčių nereikia. Be jų sriubytė bus labai švelnaus skonio su ryškesniu mėlyno pelėsio sūrio poskoniu ;)

 

                      

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK