INGREDIENTAI:
• 1 vidutinė cukinija;
• 50 g. pievagrybių;
• 1 vidutinis svogūnas;
• Pusė stiklinės vandens arba sultinio;
• 100 ml. grietinėlės;
• Žiupsnelis petražolių, krapų, pipirų ir druskos;
• Keli šaukštai alyvuogių aliejaus.
KAIP GAMINTI:
1. Cukiniją nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Svogūną susmulkinkite.
3. Įkaitinkite puodą, įpilkite aliejaus ir apkepinkite svogūnus, kol jie pasidarys skaidrūs.
4. Į puodą suberkite supjaustytą cukiniją ir lengvai pakepkite apie 5 minutes.
5. Įpilkite pusę stiklinės vandens arba daržovių sultinio ir patroškinkite 10 – 15 minučių.
6. Sriubą susmulkinkinkite trintuvu.
7. Pagardinkite druska, pipirais.
8. Supilkite grietinėlę, sudėkite šviežius supjaustytus pievagrybius, petražoles, krapus ir pakaitinkite dar kelias minutes.
9. Galima pagardinti duonos skrebučiais. Skanaus :)