Esu tikrai didelė sriubų mėgėja ir garbintoja, ypač tų tirštų, kurių pavalgius jautiesi soti ir laminga :) Tai šį kartą pasiūlysiu visai jau paprastą, neįmantrią trintą morkų sriubytę, kuriai nereikia jokių ypatingų produktų, viskas, kas dažniausiai yra kiekvieno namuose. Ji puikiai tinka tiek lengviems pietums, tiek vakarienei, o ir paruošimas daug laiko neužima, tad jį galima skirti sau ;)
INGREDIENTAI:
• 500 g. morkų;
• Kelios mažesnės arba viena didesnė bulvė;
• 1 svogūnas;
• Kelios skiltelės česnako;
• Žiuspnelis kmynų;
• Žiupsnelis pipirų, druskos;
• Žiupsnelis šviežių pertražolių;
• Sultinys, kurio kiekis priklauso nuo, kokio tirštumo sriubos norite;
• Keli šaukštai su kaupu tepamojo sūrelio. Kiek teko bandyti, geriausiai tinka kumpelio skonio :)
KAIP GAMINTI:
1.Kelias morkas išvirkite su lupenomis.
2.Bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvirkite.
3.Morkas, svogūną, česnaką smulkiai supjaustykite ir apkepkite, kol suminkštės.
4.Daržoves sudėkite į vieną puodą ir susmulkinkite trintuvu.
5.Pagardinkite pipirais, druska, kmynais, petražolėmis.
6.Paruoškite sultinį ir gautą daržovių masę juo užpilkite. Sultinio pilkite tiek, kokio tirštumo sriubos norite.
7.Pagardinkite sriubą tepamu sūreliu.
8.Morkas, kurios išvirtos su lupenomis, nuskuskite ir sutarkuokite. Tarkius uždėkite ant sriubos. Skanaus :)