Sriubos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-03-02

Soti, tiršta, šildanti sriuba, kuri ypatingai tinka lietingoms niūrioms dienoms.

                                                                            

 Vos tik saulė pasislepia už debesų ir į delnus pradeda kristi šalti lietaus lašai, norisi skubėti namo. Ten, kur šilta ir jauku. Kur laukia didelis puodelis karštos arbatos ir mamos kepti sausainiai su aviečių uogiene. Arba soti kreminė daržovių sriuba. Su morkomis, brokoliais ir bulvėmis. Su svieste keptais pievagrybių griežinėliais. Ir šaukštu tiršto graikiško jogurto. Dabar toks metas, kai žiema nenoriai užleidžia pavasarį, kai dažniau kieme pasitinka balos ir šaltas vėjas, kai dangus toks pilkas ir niūrus, o saulė nusišypso kartą per savaitę. Toks geras metas sriuboms. Šildančioms, tirštoms, lepinančioms.

 

 


INGREDIENTAI:


•    3 didesnės morkos;
•    Gūžė brokolių;
•    3 bulvės;
•    200 ml grietinėlės;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių;
•    Keli didesni pievagrybiai;
•    Keli šaukštai graikiško jogurto arba grietinės;
•    Kelios šakelės šviežių petražolių.


KAIP GAMINTI:


1.Svieste apkepkite kubeliais pjaustytas bulves, morkas ir brokolius. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir aitriosios paprikos miltelių.
2.Lengvai suminkštėjus daržovėms, įpilkite stiklinę vandens arba daržovių sultinio. Virkite, kol daržovės taps minkštos.
3.Trintuvu sutrinkite daržoves iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Dar kelias minutes pavirkite. Jei sriuba per tiršta, galite įpilti dar vandens arba daržovių sultinio.
4.Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais ir lengvai apkepkite gabalėlyje sviesto, kol suminkštės.
5.Sriubą patiekite su apkeptais pievagrybiais, šaukšteliu graikiško jogurto arba grietinės ir smulkintomis petražolėmis.

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK