Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-01-03

Greitai paruošiamas, kuklus, sveikas kekso variantas saldžiai popietei namuose.

Greitas pruošiamas, kuklus, sveikas kekso variantas saldžiai popietei namuose.

20 cm keksiukas

 

 Sekmadienis! Ir vėl maža šventė mūsų namuose. Du mėnesiai. Vos tiek, kai visas pasaulis telpa glėbyje, kai kasryt pabudus norisi tą mažą stebuklą išbučiuoti iki pat pėdučių, kai kieviena diena atneša naujus potyrius ir tikrą nesuvaidintą šypseną, kai širdyje meilės telpa tiek daug, kiek niekada netikėjau tiek jos esant. Ta rimtai maža proga namai pakvipo avižinių keksu su juoduoju šokoladu. Tokiu paprastu, gana kukliu, bet puikiai tinkančiu saldžiai popietei. Ir taip, jis tikrai iš tų greituolių, kai aplankius trumpam ryto miegeliui gali spėti iškepti be didelių pastangų.

 


INGREDIENTAI:


•    250 - 300 g avižinių dribsnių;
•    400 ml karšto vandens;
•    Gabalėlio sviesto;
•    2 kiaušinių;
•    250 - 300 ml rudojo cukraus;
•    6 valg. š. miltų;
•    1 arb. š. kepimo miltelių;
•    100 g juodojo šokolado;
•    Saujos graikinių ar kitų mėgstamų riešutų.


KAIP GAMINTI:


1.Orkaitę įkaitinkite iki 180 - 200 laipsnių temperatūros.
2.Avižinius dribsnius užpilkite karštu vandeniu ir palikite kelioms minutėms išbrinkti.
3.Kepimo skardą ištepkite sviestu ir apibarstykite šiek tiek miltais.
4.Į išbrinkintus avižinius dribsnius įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
5.Suberkite rudąjį cukrų, miltus, kepimo miltelius, išmaišykite.
6.Suberkite ir kapotą juodąjį šokoladą bei smulkintus graikinius riešutus. Viską dar kartą išmaišykite ir supilkite į kepimo formą.
7.Kepkite apie 20 min. Pyragą palikite atvėsti.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK