Nesaldūs kepiniai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-11-20

Lengvi, minkšti, kvapnūs ir gardūs cukinijų keksiukai: atsisveikinant su auksaspalviu rudeniu :)

                                                                           


  Man patinka suaugusiųjų gyvenimas ir jo privalumai. Gali išgerti kelias taures vyno ir nebijoti, kad apsisukusi galva neleis laiku grįžti namo. Gali vidury nakties kepti pyragus ir visai nereikia to daryti tyliai. Vyras tai ne tėtis. Supras. Gali nusipirkti tris poras batų ir nesukti dėl to galvos. Biudžetas juk Tavo. Suaugti yra smagu, nes gali gyventi taip, kaip norisi ir nereikia nieko atsiklausti. Tik dažnai mes taip įsijaučiame į rutiną, kad pamirštame kaip gera stabtelėti ir bent minutei įkvėpti šviežių gėlių kvapo, paliesti krintančią snaigę ir leisti jai ištirpti delnuose, užsimerkti ir sugalvoti naują svajonę, apkabinti draugą ir nusišypsoti nepažįstamajam, perskaityti knygą ar garsiai dainuoti vonioje. Iškepti cukinijų keksiukus ir pakviesti kaimynus. Įsipilti senelių pagamintas obuolių sultis ir jaukiai pasišnekučiuoti. Apie nieką ir apie viską. Apie taip, kaip gera gyventi, svajoti, jausti, mylėti, ilgėtis. Apie tai, iš ko susideda tikras gyvenimas. Apie tuos prieskonius, kurie suteikia pasauliui spalvų.

 


INGREDIENTAI:


•    3 kiaušiniai;
•    250 ml pieno (1 stiklinė);
•    150 -  200 ml miltų;
•    ½ a.š. kepimo miltelių;
•    1 nedidelė cukinija arba ½ didesnės cukinijos;
•    100 g fetos sūrio;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Žiupsnelis džiovintų čiobrelių;
•    Žiupsnelis džiovintų bazilikų;
•    Keli griežinėliai marinuoto jalapeno.

 

KAIP GAMINTI:


1.Išplakite kiaušinius kartu su stikline pieno.
2.Į pieno ir kiaušinių plakinį suberkite miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite, turi gautis tokia skysta miltinių blynų tešla :) Pagardinkite ją druskos žiupsneliu.
3.Jei reikia, cukiniją nulupkite (jei cukinija šviežutė, jos lupti nereikia) ir stambiai sutarkuokite.
4.Keptuvėje išlydikite sviesto gabalėlį ir lengvai apkepkite jame cukinijos tarkius, kol suminkštės. Kepant juos dar apibarstykite čiobreliais bei bazilikais, kad įsigertų žolelių kvapo ir skonio.
5.Į tešlą sudėkite smulkintus jalapeno ir fetos sūrio gabalėlius. Sudėkite ir iškeptus cukinijos griežinėlius. Viską gerai išmaišykite.
6.Keksiukų formeles ištepkite sviestu ir supilkite tešlą.
7.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Kartas nuo karto patikrinkite, ar neiškepė. Iškepusius keksiukus sudėkite į popierines formeles ir patiekite.

 

 

        

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK