Vakarienei traškios traiškytos bulvytės su tįstančiu sūriu ir šoninės gabalėliais? Skamba puikiai! Vos penkių neįmantrių ingredientų patiekalas, kuris nepalieka abejingų – lengva pagaminti, gardu valgyti ir tikrai patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.
INGREDIENTAI:
•Kelios nedidelės nuplautos bulvės;
•Žiupsnis druskos;
•Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
•150 g mėgstamo sūrio riekučių arba tarkuoto sūrio;
•200 g gabalėliais pjaustytos karšto rūkymo šoninės.
KAIP GAMINTI:
1.Nuplautas, bet neluptas bulves išverdame.
2.Sudedame jas į kepimo indą, lengvai patraiškome, pagardiname druska bei alyvuogių aliejumi. Dedame į 220 laipsnių orkaitę ir kepame, kol bulvės tapts lengvai traškios.
3.Sudedame jas į mažesnį kepimo indą, dedame sūrio riekutes arba gausiai apibarstome sūriu ir šoninės gabalėliais. Dedame į orkaitę ir dar kelias minutes pakepame, kol sūris išsilydo.
4.Patiekiame iškart, kad sūris dar tįstų burnoje – skanu su kefyru ir keliais šaukštais grietinės.