Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2022-01-20

Traškios ir labai gardžios bulvytės puikiai tinkančios tiek pietums, tiek vakarienei.

                                                       

 Vakarienei traškios traiškytos bulvytės su tįstančiu sūriu ir šoninės gabalėliais? Skamba puikiai! Vos penkių neįmantrių ingredientų patiekalas, kuris nepalieka abejingų – lengva pagaminti, gardu valgyti ir tikrai patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

 

 


INGREDIENTAI:


•Kelios nedidelės nuplautos bulvės;
•Žiupsnis druskos;
•Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
•150 g mėgstamo sūrio riekučių arba tarkuoto sūrio;
•200 g gabalėliais pjaustytos karšto rūkymo šoninės.


KAIP GAMINTI:


1.Nuplautas, bet neluptas bulves išverdame.
2.Sudedame jas į kepimo indą, lengvai patraiškome, pagardiname druska bei alyvuogių aliejumi. Dedame į 220 laipsnių orkaitę ir kepame, kol bulvės tapts lengvai traškios.
3.Sudedame jas į mažesnį kepimo indą, dedame sūrio riekutes arba gausiai apibarstome sūriu ir šoninės gabalėliais. Dedame į orkaitę ir dar kelias minutes pakepame, kol sūris išsilydo.
4.Patiekiame iškart, kad sūris dar tįstų burnoje – skanu su kefyru ir keliais šaukštais grietinės.

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK