Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-02-06

Labai nostalgiškas ir jaukus patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei - patiks visai šeimai. 

                                                               

 Jaukiai vakarienei itin nostalgiški šilkiniai bulvių varškės kukuliukai su šoninės grietinėlės padažu ir stikline kefyro – purūs ir minkšti, kaip tikri pūkučiai kukuliukai, tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Pamenu, kaip šiuos kukuliukas gamindavo ir močiutė, ir mama, kartais su sočiu spirgučių padažu, kartais su švelniu grietinės ir sviesto padažu, o kartais tiesiog su grietine arba gabalėliu sviesto. Jei ir Tau šie kukuliukai kvepia vaikyste, kviečiu prisiminti jį pasigaminant rytojaus pietums ar vakarienei.  
  Pažadu, šie šilkiniai bulvių varškės kukuliukai bus lygiai tokie, kaip pas močiutę kaime, nes visas pirkinių krepšelis iš LIDL, kuriame galima rasti tikrai platų asortimentą produktų tiesiai iš Lietuvos tiekėjų – daugelis jų slepiasi po tokiais prekių ženklais, kaip "Pikok", "Pilos", "Gelatelli" ir kt.  Taip pat Lidl turguje lengva rasti šviežaus lietuviško derliaus, tad gaminti jaukius lietuviškus patiekalus nepaprastai paprasta! 
 
 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
6 – 8 su lupenomis virtos bulvės iš Lidl turgelio;
250 g “Pilos” varškės;
1 kiaušinis; 
2 – 3 valg. š. bulvių krakmolo;
2 valg. š. miltų;
Žiupsnis druskos;
Ryšulėlis šviežių krapų; 
100 g karšto rūkymo šoninės;
1 svogūnas;
300 ml grietinėlės;
Keli šaukštai “Pilos” grietinės
 
KAIP GAMINTI: 
 
1. Bulves nulupame ir sutriname su trintuve. Į trintas bulves beriame varškę, įmušame kiaušinį, beriame bulvių kramolą, miltus bei druską ir viską gerai išmaišome. 
2. Suberiame smulkintus krapus ir dar kartą gerai išminkome. Iš tešlos formuojame norimo dydžio rutuliukus. 
3. Puode užverdame vandenį, pagardiname jį druska ir atsargiai sudedame kukuliukus. Kai jie verdant iškyla, paverdame dar maždaug penkias minutes.
4. Kol bulvių - varškės kukuliukai verda, pasiruošiame šoninės padažą. Keptuvėje lengvai apkepame gabalėliais pjaustytą šoninę bei svogūną. Kepimo pabaigoje įpilame grietinėlę ir dar kelias minutes maišant paverdame. 
5. Išvirusius kukuliukus patiekiame su grietine, šoninės padažu ir stikline kefyro. 
 
 
Reklama | LIDL 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK