Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2020-05-04

Ypatingai lengvai paruošiama saldi vištiena su kokosiniais ryžiais - kelionė po Azijos skonius.

                                                         

 Keliauti po Aziją savo namų virtuvėje? Tikrai taip! Su LIDL  tai taip paprasta – vos kelios minutės ir jau gali mėgautis azijietiška vištiena su kokosiniais ryžiais – pažadu tikrai patiks, taip labai, kad norėsis kartoti dar ne kartą. Saldžioje vištienoje susidraugauja paprikos ir daigai, imbieras ir česnakas, medus, soja ir raudonojo kario pasta, anakardžiai ir bazilikai, o draugystei šiek tiek pikantiškumo įneša kokosiniai ryžiai - daug skirtingų skonių viename patiekale, kurie taip puikiai dera, kad vos paragavus norisi trauktį jį į mėgstamiausių dešimtuką. Šią savaitę LIDL karaliauja Azijos šalių skoniai, tad visus reikiamus ingredientus rasite labai lengvai, o pagaminsite dar lengviau!

 


INGREDIENTAI:


• 1 arb. š. VITASIA raudonojo kario pastos;
• 100 g VITASIA spindulinių pupuolių daigų;
• 200 g VITASIA kokoso pieno;
• 500 g vištienos filė;
• Šlakelis alyvuogių aliejaus / gabalėlis sviesto;
• Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
• 2 saldžiosios paprikos;
• Sauja anakardžio riešutų;
• 1 arb. š. tarkuoto imbiero;
• 1 arb. š. tarkuoto česnako;
• 2 – 3 valg. š. medaus;
• 3 valg. š. sojos padažo;
• 1 stiklinė basmati ryžių;
• Keli baziliko lapeliai.

 


KAIP GAMINTI:


1. Dėkite virti ryžius – nuplautus ryžius suberkite į puodą, pilkite kokoso pieną, tiek pat vandens ir užvirkite. Užvirus ryžiams sumažinkite kaitrą ir virkite dar kelias minutes, kol ryžiai išbrinks. Paruoštus ryžius galite pagardinti kokoso drožlėmis.
2. Kol verda ryžiai, pasiruoškite vištieną. Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir apkepkite įkaitintame aliejuje arba gabalėlyje sviesto.
3. Į keptuvę kartu su apkepta vištiena dėkite vidutinio dydžio gabalėliais pjaustytas paprikas, spindulinių pupuolių daigus, anakardžius, imbierą, česnaką. Viską sumaišykite ir dar kelias minutes apkepkite.
4. Apkepus vištienai su daržovėmis ir riešutais, į keptuvę dėkite raudonojo kario pastą, medų ir pilkite sojos padažą. Viską išmaišykite ir dar minutę kitą apkepkite.
5. Paruoštą vištieną patiekite su kokosiniais ryžiais ir keliais bazilikų lapeliais.

 

 

#reklama #LidlPartnerystė #Lidl

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK