Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-02-28

Egzotiški, lengvai pagaminami, nepaprastai skanūs - ieškeliai su Jamaikos poskoniu. 

                                                                  

 Krevečių iešmeliai su mangais, paprikomis ir kokosiniais ryžiais arba aukso medalio verti pietūs su Usainu Boltu ir Epson! Šis patiekalas akimirksniu nukels į saulėtus kraštus ir leis pajusti Jamaikos skonį - lengvai pagaminamas, egzotiškas ir labai gardus. 
 
 
 
 
 
INGREDIENTAI: 
 
1 skardinė kokoso pieno; 
1 aitrioji paprika; 
1 žalioji citrina; 
Ryšulėlis svogūnų laiškų; 
200 g žalių nuluptų karališkų krevečių; 
300 g ilgagrūdžių ryžių; 
1/2 arb. š. druskos; 
1 raudonoji paprika; 
1 žalioji paprika; 
1 mangas; 
2 arb. š kukurūzų miltų
 
 KAIP GAMINTI: 
 
1.Į dubenį pilame kokoso pieną, įspaudžiame žaliosios citrinos sultis, beriame žaliosios citrinos žievelę bei smulkintus svogūnų laiškus. Beriame krevetes ir viską išmaišome. 
2.Likusį kokoso pieną supilame į nedidelį puodą, pilame stiklinę vandens, beriame druską, ryžius ir išmaišome. Užviriname, uždengiame dangčiu ir paliekame troškintis apie 10 minučių. 
3.Nusausiname krevetes, o marinatą supilame į prikaistuvą - bus padažui. Ant iešmelių veriame krevetes, paprikų bei mago gabalėlius. Vėrinukus apkepame grilio ar įprastoje keptuvėje. 
4.Į marinatą beriame kukurūzų miltus, išmaišome, užverdame ir paliekame padažui.
5.Patiekiame krevečių vėrinukus su ryžiais. Pagardiname aitriosiomis paprikomis bei padažu.
 
 
Reklama | Epson 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK