Lipnūs azijietiški sparneliai - traškūs, saldūs, lipnūs - tokie, kuriuos ragaujat norisi apsilaižyti pirštus! Šie sparneliai jau kuris laikas mūsų šeimoje yra vienas mėgstamiausių savaitgalio užkandžių - jie itin neįnoringi, paprastai pagaminami, tikrai labai skanūs ir tokie, kurie net niūriausią dieną nušviečia saulėtais azijietiškais skoniais.
⠀
INGREDIENTAI:
•"Kikkoman" sojos padažas;
•0,5 kg viščiukų sparnelių vidinės dalies;
•1 arb. š. aitriosios paprikos dribsnių;
•2 - 3 skiltelės česnako;
•1 kiaušinis;
•1/2 puodelio bulvių krakmolo;
•Šiek tiek gazuoto vandens;
•Šiek tiek miltų;
•Gabalėlis sviesto;
•2 - 3 skiltelės česnako;
•Keli valg. š. medaus;
•Sezamo sėklos;
•1 aitrioji paprika;
•Ryšulėlis svogūnų laiškų
⠀
KAIP GAMINTI:
1.Sparnelius dedame į dubenį, beriame aitriosios paprikos dribsnius, įtarkuojame česnaką, įmušame kiaušinius, pilame šiek tiek sojos padažo, beriame bulvių krakmolą ir įpilame šiek tiek gazuoto vandens. Viską išmaišome.
2.Sparnelius apvoliojame miltuose ir dedame į kepimo indą. Paruoštus sparnelius kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 - 30 min, kol lengvai apskrus ir taps lengvai traškūs.
3.Kai sparneliai baigs kepti, pasiruošiame padažą - į įkaitintą nedidelį puodą dedame sviestą, įtarkuojame česnaką, pilame sojos padažą, dedame medų, beriame bulvių krakmolą ir maišant sutrištiname jį ant nedidelės kaitros. Kai padažas sutirštėja, pilame jį ant iškeptų sparnelių.
4.Paruoštus sparnelius pagardiname smulkintomis paprikomis, svogūnų laiškais bei sezamo sėklų.
⠀Reklama | Kikkoman