Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-02-18

Lengva ir maistinga vakarienė graikišku stiliumi.

                                                                         

 Graikijos virtuvė yra viena seniausių bei turtingiausių pasaulio virtuvių, kaskart stebinanti savo paprastumu bei skonių įvairove, tad pamilti ją tikrai labai lengva. Ir niekada joje nerasi nuobodaus, blankaus maisto, kuris nedžiugintų ar nepriverstų nusišypsoti, o daugelis tradicinių patiekalų yra tokie paprasti, kad juos pagaminti dažniausiai nereikia tam tikros patirties ar ilgo sukiojimosi virtuvėje. Dar daugiau spalvų šiai virtuvei suteikia ir visada švieži maisto produktai, vynas, geras oras bei  būrys draugų! Tad dabar yra puikus metas bent akimirkai nusikelti į saulėtą Graikiją ir draugams paruošti puikią vakarienę, kadangi šią savaitę visose LIDL parduotuvėse karaliauja graikų dienos. O pasirinkimas tikrai nemažas! Rasite ne tik visus reikiamus produktus skirtingiems graikiškiems patiekalams, bet ir įvairius jau paruoštus desertus ir rimtus patiekalus. Ta proga ir mūsų namuose nedidukė graikiška šventė su 3 vakarienės patiekalais, kuriuos pagaminti prireiks vos 40 minučių! 

 


Vištienos iešmeliai su Tzatziki padažu


INGREDIENTAI:


•400 g vištienos filė;
•Geras šlakelis alyvuogių aliejaus;
•2 citrinos;
•1 – 2 skiltelių česnako;
•Žiupsnis Soulvaki stiliaus prieskonių;
•1 didesnis agurkas;
•1 puodelis graikiško jogurto;
•Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•Žiupsnis Tzatziki stiliaus prieskonių;
•Sauja šviežių krapų.


KAIP GAMINTI:


1.Vištienos filė sujaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
2.Supjaustytą mėsą pagardinkite alyvuogių aliejumi, 1 citrinos sultimis, smulkiai tarkuotu česnaku bei prieskoniais. Rankomis išmaišykite ir palikite pasimarinuoti 15 – 30 min.
3.Kai mėsa bus pasimarinavusi, verkite gabalėlius ant medinių iešmelių kartu su likusios citrinos griežinėliais. Iškepkite grilio ar paprastoje keptuvėje.
4.Kol kepa mėsa, paruoškite Tzatziki padažą – agurką stambiai sutarkuokite. Į dubenį supilkite graikišką jogurtą, alyvuogių aliejų, prieskonius bei smulkiai pjaustytus krapus. Viską sumaišykite.

 


Bulguro salotos su fetos sūriu


INGREDIENTAI:


•1 puodelis bulguro kruopų;
•400 g konservuotų avinžirnių;
•Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•Sauja vyšninių pomidorų;
•Šakelė šviežių petražolių/kalendros/baziliko;
•1 – 2 didesni agurkai;
•1 mėlynasis svogūnas;
•Šlakelis citrinos sulčių;
•Šiek tiek fetos sūrio.


KAIP GAMINTI:


1.Kruopas išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
2.Nusausintus avinžirnius pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska bei juodaisiais pipirais. Apkepkite juos 180 laipsnių orkaitėje, kol taps lengvai traškūs.
3.Pomidorus supjaustykite perpus, pagardinkite alyvuogių aliejumi bei šviežiais žalumynais.
4.Agurkus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, mėlynąjį svogūną – griežinėliais. Viską pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, alyvuogių aliejumi. Ir sumaišykite.
5.Į lėkštę berkite išvirtas bulguro kruopas, keptus avinžirnius, paruoštas daržoves, taip pat pabarstykite fetos sūrio.

 


Graikiško jogurto desertas


INGREDIENTAI:


•Keli valg. š. kondensuoto pieno;
•1 žalioji citrina;
•1 ½ puodelio graikiško jogurto;
•Keli paprasti sausainiai.


KAIP GAMINTI:


1.Į kondensuotą pieną įspauskite žaliosios citrinos sultis, taip pat šiek tiek įtarkuokite jos žievelės. Viską sumaišykite.
2.Į masę įmaišykite ir jogurtą. Supilstykite į indelius.
3.Sausainius susmulkinkite ir 180 laipsnių orkaitėje kelias minutes apkepkite.
4.Sausainių trupinius berkite ant paruošto deserto. Papuoškite laimo griežinėliais.

 

 

#Lidl #LidlLietuva #sponsored #ad @lidllietuva #LidlPartnerystė

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK