Oi, kiek šaltibarščių variantų vis sužinau… Ir su kefyru, ir su pasukomis, ir su pienu , vandeniu… Ir kas smagiausia, kad visi jie skanūs, lengvi ir kvepiantys vasara! :) Na, o aš taip mėgstamus ir garbinamus šaltibarščius ruošiu paprastai, tradiciškai, taip kaip gamina mano šeimos atstovės - mama bei močiutė, t.y. kefyras, kiaušiniai, agurkai bei marinuoti burokėliai. Žinoma, vasarą, kai viskas sužaliuoja, nedrįstu pamiršti šviežių krapų bei svogūnų laiškų! :)
INGREDIENTAI:
• 1 litras kefyro (galima naudoti ir pasukas);
• 280 ml marinuotų burokėliai (labiausiai mėgstu stambiai tarkuotus);
• 2 – 3 kiaušiniai;
• 2 – 3 vidutinio dydžio agurkai;
• Gera sauja šviežių krapų bei svogūnų laiškų;
• Žiupsnelis druskos;
• Ir, žinoma, bulvės. Be jų šaltibarščiai ne šaltibarščiai :)
KAIP GAMINTI:
1. Pirmiausia, išvirkite kiaušinius ir palikite juos atvėsti.
2. Nedideliais gabaliukais supjaustykite agurką. Man patinka smulkiai smulkiai :)
3. Susmulkinkite šviežius krapus ir svogūnų laiškus.
4. Kai jau viską pasiruošėte, į kefyrą sudėkite agurkus, marinuotus burokėlius, kiaušinius ir viską pagardinkite žiupsneliu druskos. Į šaltibarščius galite dėti tiek smulkiai supjaustytus kiaušinius, tiek didesnes jų puseles. Dažniausiai pagal nuotaiką :)
5. Paruoštus šaltibarščius gausiai apibarstykite krapais ir svogūnų laiškais.
6. Dabar bulvės :) Jas galite patiekti paprasčiausiai išvirtas ir pagardintas krapais bei svogūnų laiškais. Taip pat galite išvirtas bulves dar lengvai apkepti keptuvėje. Bet išvis labiausiai man patinka jas supjaustyti į kelias dalis, apibarstyti bulvių prieskoniais ir kepti orkaitėje, kol lengvai apskrunda :)