Sriubos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-11-20

Nepaprastai skani kokosinė moliūgų sriuba jaukiems rudens ir žiemos vakarams.

                                          

 Kaip labai mums kartais patinka ruduo, patinka, kai už lango neramiai siaučia vėjas, linksta medžių šakos ir ratu sukasi krentantys lapai, netgi patinka, kai ilgai ir nuobodžiai lyja. O už viską labiausiai tokiu oru patinka šlepsėti po namus su vilnonėmis kojinėmis ir virti sriubą. Ne bet kokią, o kvepiančią cinamonu bei kokosais. Ir ne tik. Tokią, kuri pripildo namus jaukumo ir sukviečia visą šeimą prie stalo, tokią, kuri puikiai tinka moliūgų iškylai gamtoje, tarp rudeninių lapų, tarp to plaukus veliančio vėjo ir  pamažu rimstančios gamtos.

 


INGREDIENTAI:


•1 vidutinis svogūnas;
•3 skiltelės česnako;
•1 aitrioji paprika;
•Gabalėlis sviesto;
•1 vidutinio dydžio moliūgas;
•1 saldžioji bulvė;
•Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•400 ml kokoso pieno;
•Kelios riekelės baltos duonos;
•Žiupsnelis druskos;
•Žiupsnelis cinamono;
•Sauja moliūgų sėklų.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Česnaką, svogūną bei aitriąją papriką susmulkinkite nedideliais gabaliukais.
2.Įkaitinkite keptuvėje sviestą ir jame lengvai apkepkite smulkintus česnakus, svogūnus ir aitriąją papriką
3.Nulupkite moliūgą bei saldžiąją bulvę, supjaustykite nedideliais kubeliais, dėkite į kepimo skardą, apšalkstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus, žiupsniu druskos, cinamono ir kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 40 min., kol daržovės suminkštės.
4.Paruoštas daržoves sudėkite į puodą, sutrinkite maisto smulkintuvu, įpilkite kokoso pieną, pagardinkite dar šiek tiek cinamonu bei druska. Kelias minutes viską pavirkite, kad visi skoniai susiderintų ir aromatas pasklistų po namus.
5.Baltos duonos riekutes supjaustykite nedideliais kubeliais, apibarstykite trupučiu cinamono ir lengvai apskrudinkite keptuvėje be aliejaus.
6.Išvirusią sriubą gardinkite paruoštais duonos kubeliais bei moliūgų sėklomis.

 

Nuotraukos Manto: MM PHOTOGRAPHY

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK